onsdag 29 januari 2014

Idé nr 2 -Boy London

Nu har jag en ny idé på vad jag ska göra för antireklam. Märket Boy London är väldigt populärt, även i kändisvärlden. Men faktumet är att deras signatur design är ett gammalt nazist märke, och det irriterar mig så enormt att man inte är medveten om sin historia och vad ens kläder faktiskt står för.
Mode handlar om att göra ett statement, att sticka ut. Men när man använder sig av något som står för något så brutalt som nazismen för att designa kläder känns för mig stötande, oansvarigt och oprofessionellt. Så detta projekt att göra en slags antireklam för Boy London känns som något jag skulle vilja göra som ett riktigt projekt, inte som bara en skoluppgift.
Här en en liten snabb moodboard/förklaring på vad jag tänker jobba med, och för att visa likheten mellan symbolerna för de som inte redan har sett detta.

Planera!

Vi hade tre idéer på hur vi skulle göra vår musikvideo, men tillslut efter mycket plus och minus och sorgliga farväl så bestämde vi oss för att göra en musikvideo med det temat som vi från början absolut inte ville göra: Sorglig Love Story.

Vi har valt låten: http://www.youtube.com/watch?v=UAWcs5H-qgQ
Även om låtens text inte riktigt passar så tycker vi att den passar så bra i själva känslan av musiken. Så vi bestämde oss för den i alla fall.

Och den här lektionen så började vi skriva manus och delade in oss i olika ansvarsgrupper.
Eftersom vi valde att filma med min kamera istället (Nikon d3100) för de som fanns i skolan, så önskade jag att vara första kamera man :) Vi alla höll med om att vi tyckte bild kvalitén och ljustet i alla de musikvideorna vi fick se var lite halv bra och vi vill istället arbeta mer med fina ljussättningar och det är lättare om man har en lite bättre kamera där man man ändra bländaren osv.

Veckan efter:
Bildmanus, Synopsis och Tidsplanering. Check!
Nu är vi färdiga med våra förberedelser och är så gott som redo att ge oss ut och filma. Hittills så har vi jobbat jätte bra tycker jag och vi har kommit väldigt långt. Men vi har dock ett problem, SNÖN HÅLLER PÅ ATT SMÄLTA IGEN! Vi har en vision i huvudet av att allting ska vara vitt och fint, vi ska till och med ha en scen med ett litet snöbolls krig. Men vi får hoppas att det blir lite kallare så vi kan få filma den scenen också!

fredag 24 januari 2014

Spinner idéer till AntiReklam


Idag fick vi uppgiften att göra någon slags anti reklam, min första tanke var direkt att använda mig av tillexempel Urbanoutfitters helt sanslösa tröjor, de använder en psykisk störning för att göra ett ”fashion statement”.


Jag känner mig ganska säker på att jag vill göra något som har med kroppsuppfattning eller kvinnoförtryck att göra, för det är något jag skulle tycka vara kul att arbeta med och känner att jag skulle kunna få fram mitt budskap också.

fredag 17 januari 2014

EXIT THROUGH THE GIFT SHOP

Blogg reflektion 3

   I filmen exit through the gift shop så får vi se hur street art kulturen växte fram, med några individer i täten. Uppgiften var att reflektera kring hur Thierry Guetta och Banksy, på olika sätt skapade sin konst.
Som jag har skrivit flera gånger tidigare så tycker jag att konst är ganska oklart när det kommer till hur man ska tolka den, det är helt upp till dig som person. Det ger oss också rätt att tycka vad vi vill om den konst vi ser. För mig så handlar konst mycket om att det kommer från en själv, det är helt fritt fram att inspireras men skapande processen måste du stå för.

   Banksy gjorde allt själv, han lade ner sin själ i sitt arbete och motiverade sin framgång med att han ville sprida ett budskap.
Banksy, som under flera år utvecklat sin konst för att sätta sin egen prägel på den, ett budskap, det är så viktigt tycker jag för vad är annars konsten till för?
Det är klart att Street art kulturen uppfattades annorlunda när Banksy slog igenom, man ansågs lite som en våghals när man gick ut på nätterna, klättrade på tak och klistrade upp enorma posters. Därför var man varsam med, vad, var och varför man satte upp sina posters. En liten sprej målad figur betydde så mycket mer än vad 10st av Mr. Brainwash’s konstverk, inte i pris men utan i värde av budskapet.

   Till skillnad från Theirry, som i sina framgångsrika dagar, anlitade ett gäng konstnärer som gjorde hans konst åt honom till hans utställning (konstsamling) för att sedan sätta sitt namn på det, i mina ögon mig så utnyttjade han andras talang för att bli framgångsrik. I mina ögon så framstår han lite mer som en konstsamlare, eftersom han inte uppfyller mina "krav" för att jag ska uppfatta honom som en ”riktig” konstnär. Han ville ha allt på en gång, PANG så ville han vara stor och framgångsrik. Därför har jag svårt att tro att han någonsin hittade sig själv i konsten, det krävs tid och omsorg för att man ska kunna hitta sin personliga stil och "stämpel" över sitt verk. Det som jag tyckte att Thierry gjorde fel var att han hoppade över ett steg för att bli "nästa stora sak att prata om" och det gjorde att han inte fick tid för att göra konst på det sättet som jag egentligen tycker är rätt.
Det kanske inte alls var hans mening, men till skillnad från Banksy där allt handlade om kvalitén på konsten, inte kvantiteten som jag anser att Mr.Brainwash var lite mer besatt av.


    En annan stor skillnad mellan de två var hur de valdes att synas inför media, Banksy höll sig så anonym som möjligt föra att slippa det glamorösa kändislivet. Han kanske ville att hans konst skulle tala för sig själv, inte att han som person kom och sa till folk vad de skulle tycka och tro om hans konst. Mr.Brainwash var lite annorlunda på den aspekten, till och med in i sista minuten innan hans utställning så insisterade han på att hålla en intervju, medans de andra jobbade på. Det tycker jag säger mycket om dem som personer. Och jag tror inte du som läsare inte kommer att ha några problem med att förstå vem av dem jag skulle välja.